[vc_row][vc_column][vc_column_text]
رئیس اتحادیه فناوران رایانه در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران اعلام کرد:
ضرورت باز شدن ثبت سفارش کالاهای IT که امکان تولید داخلی ندارند.
قطعا با عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب، رسیدن به استقلال و خودکفایی امری غیر قابل دسترس نخواهد بود.
رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با تقدیر از رهبر معظم انقلاب در خصوص نجات اقتصاد صدمه دیده و تدبیر خردمندانه ایشان در عبور از تحریم همه جانبه کشور، اظهار داشت: آنچه امروزه همه دنیا را به حیرت و تحسین واداشته، خرد و تفکر اندیشمندانه رهبر معظم انقلاب است. اگر به فرمان رهبر عمل کنیم رسیدن به آرزوی استقلال و خودکفایی امری غیر قابل دسترس نخواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری اتاق اصناف تهران، محمدرضا فرجی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران گفت: رهبر فرزانه کشور سالهاست که برای هرسال یک نام جدید برمیگزینند که در آن نام، اوج خلاقیت، سیاست، برنامه ریزی، اقتدار، تکلیف شرعی، عرفی و قانونی برای تک تک آحاد جامعه نهفته است، به طور مثال؛ در سال ۹۸ که به نام رونق تولید نام گذاری شده بود، آنچه همگان مشاهده کردند این بود که به واسطه دستور اکید ایشان توقف واردات کالاهای مشابه تولید داخلی در کشور میسر گردید و نتیجهای کاملاً منطبق با منافع همه جانبه این مرز و بوم حاصل گشت.
فرجی در ادامه افزود: در راستای توجه به فرمایش رهبر انقلاب، عده کثیری از وارد کنندگان کالاها، در تمامی رستهها، چاره را در سرمایهگذاری در تولید همان کالایی دانستند که تا آن زمان وارد میکردند و این دقیقاً منظور رهبری از فرمایشات خردمندانهشان را برآورده ساخت. اموری که در نهایت موجب اشتغال زایی، عدم خروج ارز، بکارگیری متخصصین کارآزموده در تمامی حیطههای تولیدی شد و در قسمت وسیعی، صادرات کالاهای تولید شده را به همراه داشت. ضمن اینکه کالای تولید شده در نوع خود، نه تنها با کالای مشابه خارجی از لحاظ کیفی و قیمت برابری و رقابت می کرد که در بسیاری از موارد حتی ارزشمندتر و ارزان تر نیز بود.
وی تاکید کرد: حفط نظام و عشق به وطن، وظیفه ذاتی همه ملت ایران است، هر کدام از ما در جایگاه خود وظیفه ای داریم که عمل بدان موجب افتخارمان می گردد. صد البته که در به ثمر رسیدن اهداف بلند مدت در کشور نیازمند تلاش و تحمل مرارت هستیم ، اما با پذیرفتن مسئولیت، پاداش پشت سر گذاشتن سختیها را دریافت خواهیم کرد که آن رسیدن به منافع همه جانبه برای جامعه است.
استفاده از نخبههای اقتصادی؛ آغازی برای جهش تولید
فرجی همچنین بیان کرد: وجود دستاندازهای اداری، بروکراسیهای دولتی، بلوکه شدن واردات برخی از کالاها که در کشور امکان تولید آنها نیست (کالاهایی که در جهان تنها سه یا چهار کشور تولید آن را در انحصار خود دارند)، کمبود مواد اولیه، تحریم های بانکی و ارزی و عدم امکان صادرات برخی از کالاها و ورود ارز در ازای فروش کالا، پیچ و خم ها و ناسازگاریهای گمرکات کشور با وارد کنندگان قطعات و مواد اولیه ارزی، از میدان به در بردن بسیاری از دلسوزان نظامِ تولید و اشتغالزایی، از جمله مرارتهاییست که تنها بخشی از آن را متوجه شده و لمس میکنیم، که هر یک به تنهایی با شرایط سخت امروزی میتواند دلسوزان نظام و کشور را از پای درآورد و بدیهیست که با این شرایط، رونق مدنظر رهبری فرزانه و دلسوز، محقق نخواهد شد.
وی اضافه کرد: به هرحال سال ۹۸ با تمام سختیها سپری شد و سال ۹۹ نیز به فرمان رهبر، سال جهش تولید، در ادامه رونق تولید نام گذاری گردید. همانگونه که اشاره شد، اگر به فرمان رهبر عمل کنیم رسیدن به آرزوی استقلال و خودکفایی امری غیر قابل دسترس نخواهد بود.
رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران همچنین با تاکید بر ضرورت تولید در کشور در سال جهش تولید گفت: آنچه امروز رهبر معظم انقلاب تاکید فراوان بر آن دارد، تکیه بر تولیدات داخلی توسط متخصصان کشور است که قدر مسلم بر اشتغالزایی و عدم خروج ارز از کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.
فرجی افزود: نکته حائز اهمیت این است که برای برخی ارگان ها سوء تعبیری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب به وجود آمده است. تعابیری از این دست که تاکید ایشان بر تولید تمام کالاها صرفنظر از شرایط موجود بازار جهانی بوده است و توقف واردات کالاها ارجحتر از رفع نیاز عمومی جامعه به کیفیت است. علی ایحال با توجه به نیاز مبرم همه ادارات، سازمانها، دانشگاهها، مدارس و شبکه های اجتماعی و فروشگاههای مجازی و اینترنتی و …. به کالاهای رسته فناوری، این کژفهمیها، زیان بسیاری برای آحاد جامعه در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در زمینه تولید لوازم جانبی کامپیوتر و ماشینهای اداری کالاهایی چون کیبورد، موس، اسپیکر، پولشمار، صندوق مکانیزه فروش، کاغذ خردکن، آل این وان، پاور بانک،کارتریج و مواد مصرفی پرینتر در یکسری از مدل های خاص، به موفقیتهای بزرگی دست یافتهایم و جای تقدیر از این تولیدکنندگان هم وجود دارد. اما امکان تولید برخی از کالاها و قطعات در کشور موجود نیست. این کالاها نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر هم تولید نمیشوند. زیرا انحصار آنها دست یک یا دو کمپانی خاص است. لذا واردات این کالاها و پذیرش ثبت سفارش در این زمینه از ملزومات کشور است. امروز نبض حیات ارتباطات دانش و اطلاعات در دست کالاهای فناوری میزند، و ما باید با منظم نگاه داشتن این نبض، رشد دانش را میسر سازیم.
فرجی در ادامه افزود: کالاهایی مانند مادربرد، هارددیسک، رم، سی پی یو، کارت گرافیک، تبلت، لپتاپ، سرور و غیره در کشورمان تولید نمیشوند و امکان تولید آنها وجود ندارد چرا که به طور مثال سی پی یو تنها توسط دو کمپانی Intel و AMD در جهان تولید می شود. اما متاسفانه وزارت صمت بدون اینکه نظر کارشناسی اصناف به خصوص اتحادیه فناوران رایانه را جویا شود، اقدام به بستن ثبت سفارش این کالاها نموده است که قطعا با این اقدام، عقبگردی ده ساله را در این صنعت شاهد خواهیم بود.
به عنوان مثال در حال حاضر سازمان های دولتی از دستگاههایی استفاده میکنند که دو تولیدکننده مدعی تولید دستگاه ها و قطعات مصرفی، امکان تولید و تامین نیازهای آنان را ندارند. بنابراین اولین صدمه این موضوع از بین رفتن بودجه و بیت المال خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که شیوع ویروس کرونا، ضرورت آموزش از راه دور را نمایان ساخته و تاکید وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی بر عدم تردد فیزیکی است، لزوم وجود سیستمهای رایانه ای از هر زمان دیگری در کشور بیشتر احساس میگردد. و این در حالیست که به هیچ وجه سازمان صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش برای واردات این کالاها را صادر نمیکند و به هیچ عنوان در این زمینه تعاملی با اصناف ندارد. سوال اینجاست تا کی ضرورتها و الزامات نیاز کالاها را در کشور از اصناف نمی پرسند؟ اصنافی که سالهای عمر خود را در اندوختن تجربه و بکارگیری آن در سطح تبادل کالاها و اقتصاد و تجارت کشور خرج کرده است، تا در رفع نیاز نسبت به ثبت سفارش محصولات و کالاهای مورد نیاز امروز این مرزو بوم، که مانند دارویی برای بیماران در حال احتضار است، نادیده گرفته شود!
فرجی اضافه کرد: هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد که رهبر معظم انقلاب، در صورت اطلاع، این واردات را برای کشور واجب و ضروری میدانند.
به هر حال بسیاری از تجار صنف رایانه آمادگی کامل دارند تا صادقانه و مخلصانه تمامی نقدینگی خود را در جهت تامین کالاهای مورد نیاز در صنعت رایانه از جمله تبلت، لپتاپ ، سرور، انواع هارد، چیپستها، بوردهای تخصصی و … بگذارند. کالاهایی که در دنیا هزاران هزار نوع از هر کدام برای کاربردهای معین و بر اساس نیاز سازمانها و ارگانها تولید و عرضه می گردد. در دنیایی که تنوع و کیفیت کالاها بسیار زیاد است و ضرورتها کاملاً متفاوت، ما نباید کشورمان را در شرایط کمبود ضروریترین ابزارِ روز دنیا قرار دهیم. که اینگونه نه تنها به اهداف معمولی نخواهیم رسید؛ بلکه بدیهیست که از تعلیمات و دانش روز نیز عقب خواهیم ماند. تمامی دانش آموزان و دانشجویان در شرایط کنونی باید از آموزش های از راه دور استفاده کنند، آیا این امکان در صورت عدم تامین کالای مورد نیاز که همان تبلت و لپ تاپ و … است امکان پذیر خواهد بود؟
و در آخر از تمامی ارگانها و سازمانهایی که میتوانند در ثبت سفارش کالاهای ضروری برای کشور به واردکنندگان این کالاها کمک کنند، درخواست همکاری و مساعدت دارم. چرا که تنها راه پیشروی در بحرانها، این است که به جای اینکه به یکدیگر تابلوی ایست نشان دهیم و خود مانعی دیگر شویم، با یاری هم و هرکدام با علم و اختیار خود خطوط راهنمایی تنظیم کنیم که سایر جامعه را به نقطه امن آسایش برساند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]