۲۲ اصطلاح اینترنتی که همه باید بلد باشند!

net-1

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3806″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

زبان اینترنت و دنیای وب، زبانی است که شاید برای همه ملموس و قابل درک نباشد و البته با این حجم از گستردگی اینترنت این موضوع مسئله‌ای طبیعی است. در این مطلب ما قصد داریم تا شما را با یک سری از اصطلاحات رایج در دنیای وب و اینترنت آشنا کنیم.

 

1- 404 Error (خطای 404)

ارور 404 یکی از رایج‌ترین خطاهای اینترنتی بوده و بدان معناست که صفحه‌ای که به دنبال آن هستید وجود ندارد. عموما این عبارت را وقتی لینکی سرچ می‌کنید که دیگر در دسترس نیست یا آدرس اشتباهی در مرورگر‌تان می‌زنید مشاهده می‌کنید.

2- Add-on یا Extension (افزونه)

Add-one در مرورگر (برای فایر فاکس) یا Extension (برای کروم) تکه‌های نرم افزاری کوچکی هستند که عملکردهای اضافه‌ای را برای مرورگرتان به همراه دارند. این افزونه‌ها می‌توانند در عین حال که مزایای زیادی به همراه دارند، از لحاظ حریم خصوصی ریسکی و خطرناک باشند.

باید توجه داشت که Add-one با plugin متفاوت است. پلاگین‌ها (مثل جاوا و فلش پلیر) به شما کمک می‌کنند که به نوع خاصی از محتوا در صفحه‌ی وب دسترسی داشته باشید.

3- Anime (انیمه)

انیمه، کوتاه شده‌ی عبارت انیمیشن است اما از کلمه‌ی انیمه برای ارجاع به نوع خاصی از انیمیشن‌های ژاپنی استفاده می‌شود. این انیمیشن‌ها رنگ‌هایی زنده و شخصیت‌های پر جنب و جوش دارند. توجه داشته باشید که اینمه با مانگا که کمیک ژاپنی است تفاوت دارد.

4- Band with (پهنای باند)

پهنای باند به ماکسیمم عبور اطلاعات از طریق شبکه اشاره دارد. هر چه پهنای باند بیشتر باشد، کارهای بیشتری را می‌توان همزمان انجام داد.

مثلا اگر با لپ تاپ به صورت آنلاین مشغول تماشای فیلم بوده و همزمان بر روی موبایل هم در حال دانلود برنامه‌ی سنگینی باشید و درعین حال هم بخواهید ویدیوی سنگینی را آپلود کنید، احتمالا یکی یا همه‌ی این کارها با مشکل یا کندی مواجه خواهند شد که این یعنی باید یک کدام از این کارها را انجام نداده و یا به عبارتی پهنای باندتان را آزاد کنید تا بتوانید کار دیگر را انجام دهید.

5- Click bait (تله کلیک)

این عبارت برای بیان محتوای اینترنتی است که کاربر را به کلیک کردن روی آن ترغیب می‌کند. تله کلیک اغلب تیتری فریب انگیز داشته و در ازای کلیک کردن نوید مطلبی هیجان انگیز به کاربر می‌دهد. بعضی از تبلیغات تلگرامی (مثلا عکس‌های فلان بازیگر در استخر) از جمله تله کلیک‌ها به شمار می‌آیند.

6- Cooki (کوکی)

کوکی قطعات کوچک اطلاعات بر روی کامپیوتر یا موبایل‌تان است که وب سایت‌ها از آن برای رد‌گیری فعالیت‌های شما بر روی وب استفاده می‌کنند. مثلا اضافه کردن محصولی به سبد خرید و بعدا سر زدن به آن یا تیک زدن گزینه‌ی “من را به خاطر بسپار” در حین ورود به سایت‌های مختلف.

7- Crowd funding (سرمایه گذاری جمعی)

سرمایه گذاری جمعی عمل جمع کردن پول برای پروژه‌ای به صورت آنلاین است. در طی این کار هر فرد هر چقدر که بخواهد می‌تواند پول اهدا کند.

8- Dark web (دارک وب)

دارک وب نامی برای وب سایت‌هایی است که نمی‌توان بدون نرم افزارهای خاص به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. این وب سایت‌ها توسط گوگل ایندکس نشده و معمولا وب سایت‌هایی مجرمانه و خطرناک هستند.

9- Doxing (داکسینگ)

داکسینگ به معنای پیدا کردن اطلاعات خصوصی افراد و انتشار آن بر روی اینترنت (عموما با مقاصد شوم) می‌باشد. این موضوع مسلما زندگی فرد را در خطر قرار می‌دهد.

10- Embed

Embed کردن یعنی ادغام کردن محتوا از یک منبع درون منبعی دیگر به صورت آنلاین. وقتی شما ویدیویی که روی آپارات آپلود شده است را درون دیجی‌رو مشاهده می‌کنید، در اصل ما ویدیو را درون دیجی رو Embed کرده‌ایم.

11- Encryption (رمز گذاری)

به بیان ساده، رمز گذاری یعنی دستکاری کردن متن به گونه‌ای که تنها توسط گیرنده‌ی آن قابل خواندن باشد. رمز گذاری به عنوان مثال هنگام پرداخت آنلاین از اطلاعات شما محافظت می‌کند و در واقع اطلاعات شما تنها برای بانک قابل مشاهده خواهد بود.

12- Firewall (فایر وال)

فایر وال نوعی نرم افزار امنیتی است که ترافیک شبکه‌ی ورودی و خروجی دستگاه شما را محدود می‌کند. این نرم افزار کامپیوتر یا موبایل شما را از بسته‌های شبکه‌ی خطرناک محافظت می‌کند.

13- Godwin’s Law (قانون گادوین)

قانون گادوین قائده‌ای قدیمی در اینترنت است که بر طبق آن در هر بحث انلاین- صرف نظر از موضوع و وسعت آن- هر چه بحث طولانی‌تر شود احتمال اینکه یکی از طرفین بحث مقایسه‌ای با هیتلر یا نازیسم انجام دهد بالاتر می‌رود.

14- Hashtag (هشتگ)

هشتگ شکلی از متا دیتا یا فرا داده برای پست‌های شبکه‌های اجتماعی –مخصوصا توییتر و اینستاگرام- است. هشتگ اجازه می‌دهد تا پست‌تان را علامت گذاری کنید و دیگران بتوانند آن را به آسانی پیدا کنند. مثلا با تایپ #تکنولوژی در اینستاگرام، می‌توانید پست کسانی که مطالب مربوط به تکنولوژی گذاشته‌اند را مشاهده کنید.

15- Hotspot (هات اسپات)

به طورکلی، هات اسپات به دستگاه یا مکانی گفته می‌شود که می‌توانید از طریق آن به وسیله‌ی وایفای به اینترنت دسترسی پیدا کنید. مثلا با فعال کردن گزینه‌ی هات اسپات در موبایل‌تان، دیگران می‌توانند به اینترنت گوشی شما اتصای وایفای پیدا کنند.

16- Internet of thing (اینترنت اشیا)

اینترنت اشیا یا IOT باعث گسترش اتصال به اینترنت در دستگاه‌هایی شده که قبلا هوشمند نبوده‌اند. مثلا یخچال‌ها، لامپ‌ها و ترموستات‌ها. وسایلی که از اینترنت اشیا بهره مند هستند را می‌توان از طریق موبایل یا تبلت کنترل کرد.

17- Lurker (لرکر)

لرکر افرادی در اینترنت هستند که فعالیت آنلاین دیگران را تماشا کرده اما خودشان هیچ فعالیتی نمی‌کنند. مثلا یک نفر اکانت اینستاگرام دارد، پست‌های بقیه را چک می‌کند، اما خودش هیچ کامنت و پستی نمی‌گذارد.

18- MalWare (بد افزار)

کلمه‌ی MalWare ترکیبی از دو کلمه‌ی Malicious و Software می‌باشد و به نرم افزارهای خطرناک اطلاق می‌شود. ویروس‌ها، تروجان‌ها، باج افزارها، نرم افزار‌های جاسوسی و غیره همگی زیر چتر بد افزار هستند.

19- Pay wall (پی وال)

پی وال یعنی مسدود کردن محتواهای آنلاین برای افرادی که بابت آن هزینه‌ای پرداخت نکرده‌اند. اگر وب سایت‌ها نتوانند هزینه‌های‌شان را از طریق تبلیغات یا روش‌های دیگر تامین کنند به پی وال‌ها روی می‌آورند. در این صورت قسمت‌هایی از محتوا در دسترس و قابل مشاهده است اما برای دسترسی به قسمت‌های دیگر باید اشتراک تهیه کنید.

20- Phishing (فیشینگ)

فیشینگ به تلاش برای بدست آوردن اطلاعات حساس افراد مثل نام کاربری، رمز، اطلاعات بانکی و غیره از طریق جعل وب سایت، ایمیل، اکانت و غیره اتلاق می‌شود.

21- SEO (سئو)

SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معنای بهینه سازی موتور جست و جو می‌باشد. هدف از سئو بهتر دیده شدن وب سایت شما در موتورهای جست و جو به خصوص گوگل می‌باشد.

22- Spam (اسپم)

اسپم به پیام‌های ناخواسته که به صورت آنلاین مشاهده یا دریافت می‌کنید گفته می‌شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

خبرنامه دنیای تراشه

با عضو شدن در خبرنامه چیپست، به ما اجازه می دهید تا در هنگام رویدادهای مهم، به سرعت شما را در جریان بگذاریم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *