تاریخچه اندروید

android-history-header

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

به بهانه ی سالروز رونمایی سیستم عامل اندروید توسط گوگل تاریخچه و نحوه شکل گیری این سیستم عامل را با هم مرور می کنیم .

سیستم عامل اندروید در ابتدا توسط شرکتی به همین نام و بر اساس هسته لینوکس طراحی شد؛ البته «اندی روبین» بنیان گذار اندروید در سال 2005 شرکت خود را در مقابل دریافت 50 میلیون دلار به گوگل واگذار کرد. کمپانی گوگل نیز پس از تصاحب اندروید، اولین نسخه بتای سیستم عامل موبایل خود را در تاریخ 5 نوامبر 2007 (سالی که اپل آیفون را به بازار عرضه کرد) معرفی نمود و یک هفته بعد SDK (کیت توسعه نرم افزار) آن را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد.

جالب است بدانید که در زمان عرضه سیستم عامل اندروید، «اریک اشمیت» (مدیر عامل وقت اندروید) از اعضای هیئت مدیره اپل نیز بود و محصولات کمپانی ساکن کوپرتینو از برخی سرویس های گوگل مانند یوتوب و Maps بهره می بردند. البته آقای اشمیت در سال 2009 بنا به دلایل مشخصی مانند تداخل مسئولیت ها، به خطر افتادن منافع شرکت ها و همچنین کمبود زمان کافی از سمت خود در هیئت مدیره اپل استعفا داد و بر پروژه اندروید تمرکز کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4465″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

سیستم عامل اندروید در مراحل اولیه توسعه، برنامه به روزرسانی بسیار فشرده ای داشت تا جایی که در بازه زمانی یک ساله 2009 چهار آپدیت اساسی دریافت نمود. اما در سال های اخیر کمپانی گوگل به عرضه سالانه نسخه های جدید اندروید روی آورده و از سال 2011 عنوان محبوب ترین سیستم عامل موبایل را یدک می کشد.

در واقع بر اساس آمار موجود، اندروید بیش از 75 درصد بازار سیستم عامل های موبایل را در اختیار دارد و iOS با حدود 19 درصد در تعقیب آن است که حتی در صورت اضافه کردن تبلت ها به آمار، اختلاف این دو نهایتاً 2 الی 3 درصد کاهش خواهد یافت. مابقی سهم بازار نیز به محصولات مایکروسافت، سامسونگ، بلک بری و سیمبین اختصاص دارد.

لازم به اشاره است که از نظر اعطای گواهی استفاده از اندروید، گوگل سورس کد اصلی سیستم عامل را به رایگان در اختیار همگان قرار می دهد اما تولیدکنندگان سخت افزار برای استفاده از نشان تجاری «Android» باید مبلغی را به کمپانی ساکن مانتین ویو بپردازند. همچنین سیستم عامل اندروید به صورت پیش فرض اپلیکیشن های زیادی را در خود ندارد و لیسانس نرم افزارهایی مانند کروم، جیمیل و مپز به عنوان بخشی از خدمات موبایل گوگل باید به صورت جداگانه خریداری شوند.

البته رایگان بودن سورس کد اندروید و متن باز بودن آن به تولیدکنندگان تلفن های هوشمند اجازه می دهد تجربه متفاوتی از سیستم عامل موبایل گوگل را در محصولات خود ارائه دهند که در این بین شرکت هایی مانند سامسونگ با رابط کاربری «Samsung Experience»، هوآوی با EMUI و شیائومی با MIUI مثال های خوبی خواهند بود.

در ادامه نسخه های مختلف اندروید از ابتدا تا اندروید P (که اخیراً معرفی شده) را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار خواهیم داد:

[/vc_column_text][vc_column_text]

سیستم عامل اندروید 1.0

تاریخ عرضه: 23 سپتامبر 2008

اندروید 1.0 نخستین نسخه تجاری از سیستم عامل موبایل کمپانی گوگل بود که در سال 2008 میلادی از طریق گوشی G1 اپراتور T-Mobile به بازارهای آمریکا و انگلستان عرضه شد. همچنین این نسخه از اندروید اپلیکیشن های یوتوب، جیمیل، مپز، مارکت و سایر ابزارهای کاربردی مانند مرورگر اینترنت و ماشین حساب را به صورت پیش فرض در خود داشت.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4466″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • امکان استفاده از چند صفحه اصلی (Home Screen)
  • قابلیت جا به جایی میان برنامه ها (Task Switcher)
  • باز کردن صفحه با استفاده از الگو
  • امکان ایجاد فولدر و میانبر در صفحه اصلی
  • تنظیمات محدود دوربین و عدم امکان فیلمبرداری
  • عدم وجود نرم افزار پخش ویدیو به صورت پیش فرض
  • مرورگر اینترنت مبتنی بر WebKit بدون پشتیبانی از لمس چندگانه برای بزرگنمایی

سیستم عامل اندروید 1.1

تاریخ عرضه: 9 فوریه 2009

نسخه 1.1 سیستم عامل اندروید در واقع یک به روزرسانی مختصر از نسخه ابتدایی بود که همزمان با عرضه جهانی گوشی T-Mobile G1 (که تحت برند HTC Dream در سایر بازارها به فروش می رسید) ارائه شد. گوگل در این زمان هنوز به صورت رسمی از نام دسرها برای سیستم عامل موبایل خود استفاده نمی کرد اما طبق اطلاعات موجود، اندروید 1.1 در درون کمپانی با اسم رمز «Petit Four» یا شیرینی تر شناخته می شد.

 

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4467″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • اضافه شدن امکان مشاهده جزئیات و نظرات درباره اماکن مختلف در اپلیکیشن مپز
  • قابلیت الصاق فایل به پیام ها
  • پشتیبانی از عنصر «marquee» در مرورگر برای اسکرول کردن متن ها
  • امکان استفاده از صفحه شماره گیری در حین برقراری تماس

 

سیستم عامل اندروید 1.5 – Cupcake

تاریخ عرضه: 27 آوریل 2009

«Cupkace» نخستین ورژن سیستم عامل اندروید بود که به صورت رسمی با نام یک شیرینی یا دسر معرفی شد؛ سنتی که گوگل همچنان حفظ کرده و بر اساس ترتیب حروف الفبا لقب هر نسخه جدید اندروید را انتخاب می کند.

گوگل در اندروید 1.5 رابط کاربری خود را با امکاناتی مانند گردش خودکار صفحه، جا به جایی میان صفحات همراه با انیمیشن و صفحه بوت جدید بهبود بخشید و با ارائه کیبورد مجازی با قابلیت حدس کلمات، تلفن های هوشمند اندرویدی را از کیبورد فیزیکی QWERTY بی نیاز کرد.

لازم به ذکر است که اندروید برای نخستین بار در نسخه کاپ کیک کاربران را با ویجت ها (نقطه تمایز اندروید و iOS) آشنا کرد و همچنین قابلیت فیلمبرداری با فرمت های MPEG-4 و 3GP را به اپلیکیشن دوربین اضافه نمود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4469″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • قابلیت کپی-پیست در مرورگر
  • امکان همگام سازی خودکار بلوتوث و پشتیبانی از A2DP
  • نمایش تاریخ و ساعت روی هر تماس در تاریخچه
  • امکان انتخاب عکس دلخواه برای مخاطبان
  • دسترسی سریع به مخاطبین از طریق تاریخچه تماس
  • امکان آپلود مستقیم فیلم و عکس در یوتوب و پیکاسا

سیستم عامل اندروید 1.6 – Donut

تاریخ عرضه: 15 سپتامبر 2009

سیستم عامل اندروید در نسخه 1.6 ملقب به دونات پشتیبانی از رزولوشن صفحه WVGA را اضافه کرد که با دستگاه های بسیاری سازگاری داشت و پیشرفت محسوسی نسبت به رزولوشن 320×480 بود. همچنین دسترسی به اپلیکیشن دوربین با سرعت بالاتری ممکن شد و هماهنگی بالاتری با گالری پیدا کرد.

عللاوه بر موارد فوق بخش جست و جوی سیستم عامل تقویت شد و ورودی های صوتی و نوشتاری را علاوه بر محتوای موجود روی حافظه دستگاه، در اپلیکیشن ها و اینترنت نیز جست و جو می کرد. در ضمن اپلیکیشن مارکت نیز مورد ارتقا قرار گرفت و امکاناتی مانند دسته بندی نرم افزارها بر اساس پرطرفدارترین موارد رایگان یا پولی را در اختیار کاربران قرار داد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4468″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • قابلیت تبدیل نوشتار به صوت چندزبانه
  • امکان حذف دسته ای عکس ها
  • به روزرسانی پشتیبانی از فناوری های CDMA/EVDO، وی‌پی‌ان ها، وای فای 802.1x و موتور تبدیل نوشتار به صوت
  • افزایش سرعت جست و جو و اپلیکیشن دوربین
  • چارچوب وسیع تر ژست های حرکتی

سیستم عامل اندروید 2.0 – Eclair

تاریخ عرضه: 26 اکتبر 2009

آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید که در سال 2009 معرفی شد «اکلر» یا شیرینی خامه ای نام گرفت و با یک رابط کاربری متحول شده و پشتیبانی از رزولوشن های بیشتر و تصاویر پس زمینه زنده، ورود اندروید به سری 2.0 را به خوبی نمایش داد.

در این ورژن از اندروید امکاناتی نظیر مسیریابی زنده، راهنمای صوتی، اطلاعات ترافیک و نقشه سه بعدی در اپلیکیشن Google Maps باعث شد تلفن های هوشمند وارد رقابت مستقیم با دستگاه های مسیریاب خودروها شوند. از طرف دیگر امکانات بیشتر دوربین مانند پشتیبانی از فلش، زوم دیجیتال، فوکوس ماکرو، افکت های رنگی و بالانس نور، کاربران را برای خرید دوربین های دیجیتال مردد کرد.

البته اوایل سال 2010 گوگل یک به روزرسانی تحت عنوان اندروید 2.1 نیز عرضه کرد که با همان نام اکلر و تنها با رفع برخی از باگ ها همراه بود. در کنار این آپدیت کمپانی گوگل از نخستین تلفن هوشمند اندرویدی خود با برند نکسوس (Google Nexus One) نیز رونمایی کرد که توسط HTC تولید می شد و نخستین دستگاهی بود که اندروید بعدی (2.2) را دریافت نمود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4470″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • پشتیبانی از همگام سازی چند حساب کاربری برای ایمیل و مخاطبان
  • پشتیبانی از سرویس Microsoft Exchange برای ایمیل
  • پشتیبانی از بلوتوث نسخه 2.1
  • ویژگی Quick Contact که با لمس آواتار مخاطب یک لیست فوری برای تماس، پیامک و سایر راه های ارتباطی را نشان می هد
  • بهبود سرعت تایپ کیبورد مجازی، عملکرد بهتر در پیش بینی کلمات و اضافه شدن نام مخاطبان به موارد قابل پیش بینی
  • مرورگر جدید با پشتیبانی از HTML5، زوم با دو ضربه (double-tap zoom) و بوکمارک های عکس دار
  • فناوری MotionEvent برای تشخیص و ردیابی چند لمس همزمان
  • تقویم بهبود یافته

سیستم عامل اندروید 2.2 – Froyo

تاریخ عرضه: 20 می 2010

بهبود سرعت، حافظه و توان پردازشی مهم ترین شعارهای گوگل در زمان معرفی اندروید 2.2 ملقب به «فرویو» بودند. در این نسخه از سیستم عامل اندروید با بهره گیری از کامپایلر «Dalvik JIT» پردازش ها تا پنج برابر سریع تر انجام می شدند و بهبود 2 تا 3 برابری جاوا نیز به لطف استفاده از نسخه V8 آن در مرورگر اندروید در کنار پشتیبانی از پلاگین فلش، تجربه کاربری مناسبی را از جست و جو در اینترنت ارائه می کرد.

پشتیبانی از فرامین صوتی نیز بهبود چشمگیری یافت و کارهایی مانند یادداشت برداری، مسیریابی و جست و جو از این طریق ممکن شد. در زمینه کیفیت تصویر نیز با اضافه شدن پشتیبانی از رزولوشن 720p اندروید گام مؤثری برداشت و تراکم پیکسل را در نمایشگرهای 4 اینچ تا 320ppi افزایش داد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4471″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • بهبود پشتیبانی از Microsoft Exchange
  • قابلیت ایجاد هات اسپات (وای فای) و اشتراک اینترنت از طریق کابل USB
  • فروشگاه نرم افزار جدید با امکان آپدیت خودکار و گروهی اپلیکیشن ها
  • جا به جایی سریع میان زبان های مختلف در کیبورد
  • پشتیبانی از داک بلوتوث رومیزی و داخل خودرو
  • پشتیبانی از فرمت GIF
  • امکان نصب نرم افزارها روی حافظه جانبی (App to SD)
  • پشتیبانی از پسوردهای ترکیبی
  • امکان مشاهده گروهی عکس ها در گالری

سیستم عامل اندروید 2.3 – Gingerbread

تاریخ عرضه: 6 دسامبر 2010

مهم ترین پیشرفت سیستم عامل اندروید در نسخه نان زنجبیلی بهبود کارایی پردازشی همراه با مدیریت بهتر مصرف انرژی اپلیکیشن ها و ساده سازی رابط کاربری بود که در کنار آن، پشتیبانی از رزولوشن های بالاتر برای نمایشگرها باعث شد تولیدکنندگان به فکر ساخت تلفن های بزرگتر بیفتند.

همچنین اضافه کردن رابط های برنامه نویسی (API) جدید برای توسعه بازی ها به شرکت های بازی ساز و توسعه دهندگان مستقل اجازه داد تجربه غنی تری از گیمینگ را به پلتفرم موبایل بیاورند. گوگل در نهایت با اضافه کردن پشتیبانی از NFC، دوربین جلو، و حسگرهایی مانند بارومتر و شتاب سنج امکان بهره گیری از سخت افزارهای قدرتمندتر و کامل تر را با استفاده از سیستم عامل جدید خود فراهم نمود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4472″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها :

  • پشتیبانی از تماس اینترنتی VoIP
  • کیبورد بهینه و سریع با امکان تایپ مستقیم گفتار
  • قابلیت کپی-پیست ارتقا یافته
  • افکت های صوتی جدید
  • برنامه مدیریت دانلود جدید و کارآمد
  • پشتیبانی از ویدیوهای WebM/VP8 و فرمت صوتی AAC
  • امکان تماس صوتی و تصویری از طریق Google Talk
  • بهبود کارایی نرم افزار Gmail و اپلیکیشن دوربین
  • بهبود عملکرد باتری

سیستم عامل اندروید 3.0 – Honeycomb

تاریخ عرضه: 22 فوریه 2011

«شانه عسل» نسخه ویژه سیستم عامل اندروید برای تبلت ها بود که برای رقابت مستقیم با اپل آیپد روانه بازار شد و گوگل تبلت موتورولا Xoom را برای نمایش توانمندی های سیستم عامل جدید خود به عنوان نخستین محصول مجهز به اندروید 3.0 انتخاب نمود.

عرضه اندروید مورد بحث در زمانی که هنوز سر و کله فبلت های +6 اینچی پیدا نشده بود تقریباً ضروری به نظر می رسید تا با بهینه سازی رابط کاربری برای نمایشگرهای بزرگ تبلت ها، تجربه کاربران از این محصولات را بهبود بخشد.

با اندروید شانه عسل پشتیبانی از پردازنده های چند هسته ای به دنیای تبلت ها آمد و آپدیت های بعدی این سیستم عامل نیز امکان اتصال ابزارهای جانبی مانند موس و کیبورد را فراهم نمودند. همچنین در این به روزرسانی ها امکاناتی مانند تغییر اندازه ویجت ها و سازگاری اپلیکیشن ها با رزولوشن بالاتر تبلت ها نیز گنجانده شده بود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4473″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • کیبورد بازطراحی شده
  • مکانیزم کپی-پیست ساده تر
  • بهبود مرورگر و اضافه شدن حالت ناشناس (incognito) جدید
  • دسترسی فوری به تنظیمات دوربین با رابط کاربری جدید
  • امکام رمزگذاری تمام اطلاعات موجود در دستگاه
  • پشتیبانی از کدک های صوتی FLAC
  • پشتیبانی از جوی استیک و گیم پد

سیستم عامل اندروید 4.0 – Ice Cream Sandwich

تاریخ عرضه: 18 اکتبر 2011

نسخه شماره 4.0 اندروید ملقب به بستنی حصیری با ترکیب قابلیت های اندروید 2.3 و 3.0 در یک نسخه و رابط کاربری جدید توانست اندروید موبایل و تبلت را یکپارچه کند. در این ورژن از سیستم عامل اندروید پشتیبانی از دکمه های بازگشت، هوم و منو به صورت مجازی (در نمایشگر) برای نخستین بار به گوشی ها آمد و ساز و کار ایجاد پوشه ها نیز با حالت drag-and-drop (کشیدن و رها کردن) بهبود یافت.

یکی از امکانات کاربردی اندروید 4.0 قابلیت محدود کردن مصرف داده بود که با رسیدن به رقم محدودیت، اینترنت موبایل را قطع می کرد. همچنین ویژگی «Android Beam» نیز در این نسخه معرفی شد که به دستگاه های دارای چیپ NFC اجازه می داد اطلاعاتی مانند مخاطبان یا ویدیوهای یوتوب را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

اپلیکیشن دوربین هم دوباره مورد بهبود قرار گرفت و با از میان بردن تأخیر شاتر و اضافه کردن حالت هایی مانند پانوراما و تایم لپس، فاصله تلفن های هوشمند و دوربین های دیجیتال را بیش از پیش کاهش داد. در ضمن یک ابزار ویرایش عکس پیش فرض نیز امکان اعمال تغییرات روی تصاویر را فراهم می کرد.

اما شاید یکی از جالب ترین ویژگی های اندروید بستنی حصیری امکان استفاده از تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی بود که به صورت نرم افزاری و از طریق دوربین سلفی دستگاه این کار را می کرد؛ قابلیتی که اپل شش سال بعد با فناوری «Face ID» و سخت افزار ویژه، آن را به تکامل رساند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4474″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • بهبود صندوق صوتی
  • امکان ثبت اسکرین شات به صورت پیش فرض
  • دسترسی به اپلیکیشن ها از طریق صفحه قفل
  • اپلیکیشن People بازسازی شده با پشتیبانی از شبکه های اجتماعی و عکس های باکیفیت
  • همگام سازی مرورگر تلفن با بوکمارک های کروم کامپیوتر
  • گالری جدید
  • Wi-Fi Direct

سیستم عامل اندروید 4.1 – Jelly Bean

تاریخ عرضه: 9 جولای 2012

گوگل با عرضه نسخه 4.1 از سیستم عامل اندروید (جیلی بیلی) پروژه «Butter» را معرفی کرد که هدف از آن ارائه تجربه کاربری نرم و روان با استفاده از ثبات نرخ بازسازی صفحه روی 60 فریم در ثانیه، تقویت ورودی پردازنده و بافر سه مرحله ای خروجی گرافیکی بود.

کمپانی ساکن مانیتن ویو در این نسخه از اندروید برای نخستین بار قابلیت های یک دستیار هوشمند را در قالب تجمیع اطلاعات لوکیشن، سوژه های مورد علاقه و برنامه کاری ارائه کرد. همچنین اعلان های فعال که با لمس آنها وارد محیط نرم افزار می شوید نیز در این نسخه معرفی شدند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4475″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

تغییر ابعاد خودکار میانبرها و ویجت ها برای جای دادن موارد جدید

قابلیت های کنترل صوتی و حرکتی بهبود یافته

پشتیبانی بلوتوث از Android Beam در کنار NFC

اپلیکیشن دوربین بهبود یافته با رابط کاربری جدید

پشتیبانی از رزولوشن 4K

اپلیکیشن ساعت جدید

امکان استفاده همزمان از چند حساب کاربری (فقط تبلت ها)

سیستم عامل اندروید 4.4 – KitKat

تاریخ عرضه: 31 اکتبر 2013

اندروید کیت کت استفاده از دستیار صوتی گوگل را وارد مرحله جدیدی کرد و عبارت «OK Google» برای آغاز انجام کارهای مختلف ورد زبان بسیاری از کاربران انگلیسی زبان این سیستم عامل شد.

رابط کاربری جدید و اضافه شدن کامپایلر «Android Runtime» به جای ابزار قدیمی «Dalvik JIT» (به صورت پیش فرض فعال نبود) مهم ترین تغییرات سیستم عامل اندروید در این نسخه بودند که در اواخر عمر کیت کت، با پشتیبانی این نسخه از ابزارهای پوشیدنی همراه شدند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4476″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

بهینه سازی برای استفاده در دستگاه های ضعیف تر

قابلیت برقراری ارتباط بی سیم با پرینترها

تجمیع عملکرد سنسورها و قابلیت گام شماری

سیستم عامل اندروید 5.0 – Lpllipop

تاریخ عرضه: 12 نوامبر 2014

کمپانی گوگل در اندروید آب نبات چوبی از طراحی جدید محیط کاربری تحت عنوان «Material Design» رونمایی کرد که با شکل های ساده، سایه گذاری و انیمیشن های روان فضای مدرن تری را به نمایش می گذاشت.

در اندروید 5.0 امکان همگام سازی موسیقی، عکس، مخاطبان و سایر موارد در میان تمام دستگاه های اندرویدی کاربر محیا شد و برای نخستین بار سیستم عامل موبایل گوگل به تلویزیون های هوشمند و خودروها راه یافت.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4477″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • جایگزینی کامل کامپایلر Dalvik با Android Runtime (ART) و ahead-of-time (AOT)
  • پشتیبانی از پردازنده های 64 بیتی
  • نوار کاربری و صفحه قفل بازسازی شده
  • پروژه Volta برای بهبود طول عمر باتری
  • امکان جست و جو در تنظیمات دستگاه
  • امکان استفاده همزمان از چند حساب کاربری برای همه دستگاه ها
  • ویژگی «Tap and Go» برای مهاجرت به دستگاه جدید با استفاده از بلوتوث و NFC
  • امکان استفاده از فلش دوربین به عنوان چراغ قوه (به صورت پیش فرض)
  • قفل هوشمند
  • ایموجی های جدید
  • پشتیبانی رسمی از چند سیم کارت در یک دستگاه
  • تماس صوتی با کیفیت بالا روی بستر 4G LTE از طریق تلفن های مجهز به نسخه 5.1 اندروید
  • امکان برقراری تماس صوتی از طریق وای فای

سیستم عامل اندروید 6.0 – Marshmallow

تاریخ عرضه: 5 اکتبر 2015

سیستم عامل اندروید 6.0 مارشملو با پیروی از نسخه های پیشین باز هم در زمینه کاهش مصرف باتری گام برداشت و با ارائه حالت «Doze» امکان قرار گرفتن اپلیکیشن های پس زمینه در حالت استندبای و همچنین کاهش سرعت پردازنده زمانی که نمایشگر خاموش است، تاکید گوگل بر صرفه جویی در مصرف انرژی را نشان داد.

از سوی دیگر پشتیبانی پیش فرض از فناوری اسکن اثر انگشت و امکان محدود کردن اجازه اپلیکیشن ها در دسترسی به بخش های مختلف (permissions) امنیت نسخه 6.0 اندروید را نسبت به قبل بهبود بخشید.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4478″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • تغییر نام حالت «Priority» به «Do Not Disturb»
  • نوار جست و جوی اپلیکیشن ها
  • فولدرهای بزرگ تر برای اپلیکیشن ها
  • پشتیبانی از USB-C
  • امکان جست و جو در کلیدواژه های درون اپلیکیشن ها
  • پشتیبانی از رزولوشن 4K برای نمایش اپلیکیشن ها
  • ویژگی تصویر در تصویر آزمایشی
  • امکان اجرای اپلیکیشن دوربین با دو بار فشار دادن دکمه پاور

سیستم عامل اندروید 7.0 – Nougat

تاریخ عرضه: 22 آگوست 2016

اندروید در نسخه 7.0 نوقا با توجه به روند افزایشی استفاده از ایموجی ها، 72 ایموجی جدید را به موارد موجود اضافه کرد و در مجموع 1500 ایموجی مختلف را در اختیار کاربران قرار داد.

بهبودهای رابط کاربری در این نسخه از سیستم عامل اندروید نیز ادامه یافتند و امکان اجرای دو اپلیکیشن در کنار هم نیز به صورت پیش فرض در آن ارائه شد. از طرفی رابط برنامه نویسی Vulkan نیز در دسترس توسعه دهندگان قرار گرفت تا بتوانند محتوای سه بعدی با کیفیت تری را در بازی ها و واقعیت مجازی تولید کنند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4479″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • بهبود نرم افزار مدیریت فایل
  • گزینه های بیشتر در تنظیمات سریع
  • قابلیت تصویر در تصویر برای تلویزیون های اندرویدی
  • هشدار افزایش مصرف باتری

سیستم عامل اندروید 8.0 – Oreo

تاریخ عرضه: 21 آگوست 2017

آخرین نسخه کامل اندروید که با اسم بیسکوییت کرمدار «اوریو» شناخته می شود، در کنار بهبودهای رابط کاربری قابلیت «Android Instant Apps» را نیز معرفی کرد که به کاربران اجازه می دهد اپلیکیشن های جدید را بدون نیاز به نصب روی گوشی، به صورت آنلاین و تحت وب امتحان کنند.

همچنین در اندروید 8.1 علاوه بر پشتیبانی از استاندارد یونیکد 10.0، مشکل ایموجی چیزبرگر نیز حل شده و حالا در ایموجی چیزبرگر اندروید پنیر روی برگر قرار گرفته است؛ موضوعی که چندی پیش موجب واکنش های زیادی از سوی کاربران شده بود.

از نظر کارایی گوگل با پروژه «Treble» بزرگترین تغییر اندروید تا کنون را در نسخه اوریو رقم زده؛ یک معماری ماژولار که سرعت بوت دستگاه را تا دو برابر افزایش داده و به تولیدکنندگان اجازه می دهد آپدیت های خود را بسیار سریع تر برای محصولاتشان عرضه کنند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4480″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • منوی تنظیمات از نو طراحی شده
  • پشتیبانی همزمان از چند نمایشگر
  • فونت های قابل دانلود
  • دستیار وای فای
  • تشخیص میزان باتری دستگاه های متصل شده از طریق بلوتوث
  • ویژگی «Protect» گوگل پلی برای مقابله با بدافزارها
  • پر کردن خودکار فرم ها (Autofill) به صورت یکپارچه در تمام بخش های تلفن هوشمند
  • عرضه نسخه «Go» برای دستگاه هایی با حافظه رم کمتر از 1 گیگابایت
  • تغییر خودکار تم های روشن و تیره

سیستم عامل اندروید 9.0

تاریخ عرضه (نسخه بتا): 8 می 2018

بالاخره به جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید رسیدیم! در این ورژن که هنوز نام رسمی آن مشخص نشده، شاهد پشتیبانی از ژست های حرکتی بیشتری هستیم و البته در اندروید P رویه جدید تولیدکنندگان برای استفاده از بریدگی نمایشگر نیز مد نظر قرار گرفته و این ویژگی به طور پیش فرض برای تازه ترین نسخه اندروید تعریف شده است.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4481″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

ویژگی ها:

  • رابط کاربری جدید برای منوی «quick settings»
  • انتقال ساعت به سمت چپ نوار اعلان ها
  • اضافه شدن دکمه اسکرین شات به تنظیمات پاور
  • مکانیزم قفل جدید که پس از فعال سازی، امکان باز کردن تلفن با روش های بیومتریک (اثر انگشت، اسکن قرنیه چشم،…) را مسدود می کند
  • استفاده از گوشه های گرد در رابط کاربری
  • اعلان های پیام بهبود یافته
  • انیمیشن های جدید هنگام جا به جایی میان اپلیکیشن ها
  • نمایش میزان باتری در حالت نمایشگر همیشه روشن (AOD)
  • تنظیم ولوم بازطراحی شده
  • ویژگی های آزمایشی شامل فعال سازی خودکار بلوتوث هنگام رانندگی و صفحه «درباره دستگاه» بازطراحی شده

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

خبرنامه دنیای تراشه

با عضو شدن در خبرنامه چیپست، به ما اجازه می دهید تا در هنگام رویدادهای مهم، به سرعت شما را در جریان بگذاریم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *