دادستانی پاریس اعلام کرده که بنیانگذار و مدیر تلگرام به دلیل ارتباطات احتمالی با جرایم سازمانیافته که از این پیامرسان استفاده میشود، به طور رسمی تحت تحقیق قرار گرفته است.
پاول دوروف، که 39 سال دارد، پس از بازداشت موقت با قرار نظارت قضایی آزاد شد و باید 5 میلیون یورو به عنوان وثیقه بپردازد.
وکیل دوروف، اتهامات مطرحشده علیه او در فرانسه را بیپایه و اساس دانسته و تأکید کرده که تلگرام کاملاً با مقررات دیجیتال اروپا مطابقت دارد.
دوروف، که در روسیه به دنیا آمده و شهروند فرانسه است، ملزم شده که دو بار در هفته به پلیس مراجعه کند و تا اطلاع ثانوی اجازه خروج از فرانسه را ندارد.
این کارآفرین پس از ورود به فرانسه از طریق فرودگاه لا بورژه، به دلیل ارتباط احتمالی با جرایم در تلگرام دستگیر شد.
دادستانی پاریس در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد که دوروف به دلایلی چون:
- همکاری در اداره یک پلتفرم آنلاین که به گروههای تبهکار سازمانیافته امکان انجام معاملات غیرقانونی را میدهد،
- عدم همکاری با مقامات،
- همدستی در توزیع سازمانیافته محتوای غیرقانونی، از جمله تصاویر جنسی کودکان
تحت تحقیقات رسمی قرار گرفته است.
این تحقیقات رسمی به معنای مجرم بودن یا محاکمه حتمی فرد نیست، بلکه نشاندهنده این است که قاضیها دلایل کافی برای پیگیری موضوع دارند.
دوروف تا کنون از اظهار نظر رسمی خودداری کرده است.
پیشتر، قاضی پرونده بازداشت دوروف را برای ۴۸ ساعت تمدید کرده بود تا در این مدت یا آزاد شود و یا رسماً تفهیم اتهام گردد.
مجله فوربز دارایی دوروف را ۱۵.۵ میلیارد دلار تخمین زده است.
در واکنش به این بازداشت، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، اعلام کرد که این اقدام بخشی از یک تحقیق مستقل بوده و نه یک حرکت سیاسی. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که فرانسه به آزادی بیان پایبند است، اما این آزادیها باید در چارچوب قوانین رعایت شوند تا از حقوق اساسی شهروندان محافظت شود.
تلگرام در نخستین واکنش به بازداشت دوروف تأکید کرد که مدیر و مؤسس این پیامرسان چیزی برای پنهان کردن ندارد و این پلتفرم یا مالک آن مسئول سوءاستفادههایی که از آن میشود، نیستند.
نگرانیها درباره امنیت تلگرام همواره وجود داشته است. هشت سال پیش، کمیته حفاظت از روزنامهنگاران هشدار داده بود که نقصهای رمزگذاری در تلگرام ممکن است امنیت روزنامهنگارانی را که از این پیامرسان استفاده میکنند، به خطر بیندازد.
پس از دستگیری دوروف، تصویری طنزآمیز در شبکههای اجتماعی منتشر شد که گروهی از اعضای داعش را در حال حرکت با خودروهای تویوتا نشان میداد. در این تصویر با طعنه از مدیرعامل تویوتا خواسته شده بود که به فرانسه سفر نکند، اشارهای به این که حتی ابزارهای خوب نیز ممکن است توسط مجرمان استفاده شوند.