[vc_row][vc_column][vc_column_text]
گرچه ممنوعیت ثبت سفارش تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات لغو شد اما واردکنندگان با مشکل بزرگ تری مواجه هستند. عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی برای واردات تجهیزات سخت افزاری مشکلی است که با آن دست و پنجه نرم می کنند. مشکلی که اگر حل نشود بازار تجهیزات زیرساختی بیش از این آشفته خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری وب زوم، برای واردکردن تجهیزات سخت افزاری باید از هفت خان رستم گذشت؛ حالا که وزارت صمت ممنوعیت ثبت سفارش تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات را لغو کرده است، واردکنندگان پشت در بانک مرکزی مانده اند. یکی از این واردکنندگان به وب زوم می گوید: فعلا ممنوعیت ثبت سفارش تجهیزات زیرساختی لغو شده است اما ممکن است این لغو ممنوعیت مثل بسیاری از موارد دیگر در کشور که مسکن است امری موقتی باشد و فقط برای اینکه هجمه ی وارد شده این ممنوعیت را کمتر کرده باشند بنابراین نمی دانیم ان وضعیت پایدار می ماند یا نه.
جناب آقای اشکان ابراهیمی که عضو کمیسیون سخت افزار نظام صنفی رایانه ای تهران است در همین حال تاکید می کند: در حال حاضر که با هم صحبت میکنیم مشکل واردکنندگان ثبت سفارش نیست، الان مشکل ما تخصیص ارز است که پشت در بانک مرکزی منتظریم تا ببنیم ارزی به ما تعلق می گیرد یا نه.
ایشان توضیح می دهند: گرچه بانک مرکزی اعلام کرده بود بعد از 40 روز ، وضعیت تخصیص ارز به شرکت ها بررسی می شود اما الان شرکتی در نوبت داریم که 45 روز گذشته اما هنوز ارزی به او تخصیص نداده اند.
مهندس ابراهیمی معتقد است اگر ثبت سفارش انجام شود ولی واردکنندگان نتوانند از خان دوم که همان بانک مرکزی است بگذرند عملا کاری از پیش نمی برند.
عضو کمیسیون سخت افزار با تاکید بر اینکه کالاهای آی تی جز ملزومات است می گوید: پیرو شعار امسال که جهش تولید است اگر کالای آی تی وارد کشور نشود جهش تولیدی اتفاق نمی افتد چون بیش از 80 درصد کارخانه هایی که در حال توسعه هستند برای تولید بیشتر باید خط تولید جدید راه اندازی کنند و خط تولید جدید هم به محصولات آی تی نیاز دارد . بنابراین در صورتی که این کالاها وارد کشور نشوند عملا خط تولید کار نمی کند و فعال نمی شود.
مهندس ابراهیمی دلیل عدم تخصیص ارز به کالاهای سخت افزاری را تحریم ها می داند و با بیان اینکه به خاطر تحریم ها ورودی ارز به کشور بسیار کم شده است می گوید: بانک مرکزی اعلام کرده بود در یک مهلت 40 روزه تخصیص ها بررسی و تایید می شوند ولی مجموعه ما بیش از 45 روز است که در نوبت است ولی هنوز تکلیف مشخص نشده و کسی هم پاسخگو نیست.
به گفته او امروز (دوشنبه- 22 اردیبهشت 1399) قیمت کالاهای سخت افزاری در بازار 10 درصد افزایش داشته که حدود 7 درصد آن به دلیل عدم تخصیص ارز به واردکنندگان و کمبود کالا در بازار و حدود 3 درصد هم به دلیل افزایش قیمت دلار است.
این عضو کمیسیون سخت افزار می گوید موجودی بازار خوب نیست چرا که بسیاری از شرکت ها در پایان سال 98 انبارهای خود را خالی کردند و باید در سال جدید تامین کالا می کردند اما به دلیل معضل کرونا و به دنبال آن مشکلات حمل و نقل بین المللی و حالا مساله عدم تخصیص ارز با مشکل جدی برخورده اند و باید فکری اساسی برای این مساله کرد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]