تکنولوژی برای معلولین

disabled-header

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

از گذشته تا به امروز یک جمله ی فرهنگی همیشه در سر زبان هاست  و آن این است : معلولیت، محدودیت نیست . اما این شعار رسما به شخصی تعلق دارد که به تنهایی انگیزه پیدا می کند و شروع به کارهایی می کند که حتی یک انسال سالم نمی تواند این را انجام دهد. اما به نظر شما وقت آن نرسیده است که این شعار به یک فرهنگ اجتماعی تبدیل شود ؟! متاسفانه در ایران قشر معلول جامعه به دلیل نبود امکانات رفاهی و رفت و آمد بسیار منزوی و در یک محدوده ی خاص هستند در صورتی که در کشورهای متمدن خارجی راهکارها و ابزارهای خاصی برای آسان تر شدن زندگی روزمره معلولان در نظر گرفته شده است . مانند مسیر رفت و آمد مخصوص و علایم هشدارهای مختلف برای نابینایان و یا اتوبوس های مخصوص و محل هایی در ماشین و اتوبوس برای سوار و پیاده کردن آنها و یا حتی منوی بریل در رستوران ها برای نابینایان . اما امروزه در عصر فناوری ،گجت ها و ابزارهای تکنولوژی به کمک انها آمده است . با هم نگاهی به تکنولوژی های جدید و کارآمدی که برای معلولین طراحی و ساخته شده است می کنیم. با مجله الکترونیکی چیپست همراه باشید.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Dot اولین ساعت هوشمند بریل برای نابینایان

Dot را می توان اولین ساعت هوشمند جهان دانست که مشخصات را به صورت زبان بریل به نابینایان نشان می دهد. این ساعت هوشمند به فرد نابینا کمک می کند که در هر زمانی به پیام ها و توئیت ها و حتی کتاب ها و مجلات دسترسی پیدا کند. در این ساعت سیستم پیرفته ای به کار رفته است که شامل چندین نقطه بر روی صفحه نمایش گرد این ساعت زیبا است که با توجه به حروف بالا و پایین می روند که 4 حرف مخصوص بریل را تشکیل دهند . این ساعت به وسیله ی بلوتوث به گوشی هوشمند متصل می شود و پیام ها را برای فرد نابینا به شکل خط بریل تبدیل می کند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5067″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

متن خوانی انگشتی

این وسیله ی کوچک انگشتی به افراد معلول کمک می کند که به راحتی بتوانند متن ها و جملات و حروف یک کتاب یا مجله و یا حتی یک متن را به راحتی بخوانند. این گجت همچنین می تواند متون را ترجمه کند . کار با آن بسیار راحت است . تنها کافیست گجت را به دور انگشت خود ببندید و انگشت خود را بر روی حروف و متن مورد نظر قرار دهید . این جا است که گجت به وسیله ی دوربین کوچکی که دارد می تواند متون و حروف را اسکن کند و به یک پیام صوتی تبدیل کند . همچنین سنسوری دارد که با لرزشی خفیف ابتدا و انتهای خط را مشخص می کند. همچنین علایم نگارشی را.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5068″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

WeWalk

مسیریاب ویژه نابینایان

Wewalk در واقع یک عصای کوچک است که به عصای سفید فرد نابینا وصل میشود و قادر است با استفاده از فناوری مافوق صوت، موانع و پستی بلندیهای پیش رو را به کاربر نابینا اطلاع دهد. این البته تمام ماجرا نیست. حتماً میدانید که از این دست محصولات زیاد در ایران ما هم تولید شده اما تفاوت WEWALK با محصول مشابهی که در ایران و برخی کشورهای دیگر تولید شده در این است که این ابزار در حقیقت از فناوریهای پوشیدنی نظیر ساعتهای هوشمند الگوبرداری کرده تا امکانات فراوانی را در اختیار کاربر خود بگذارد.

WEWALK میتواند به گوشی اندروید یا IOS شما متصل شود و به وسیلهٔ رابط کاربریِ ساده ای که برایش طراحی شده، امکانات فراوانی را در اختیار کاربرش قرار دهد. کاربر نابینا قرار است به کمک این ابزار دیگر نیازی به خارج کردن گوشی از جیبش نداشته باشد.

این ابزار از طریق بلوتوث به نرم افزاری که برای همین کار بر روی گوشی نصب شده متصل میشود و کاربر میتواند درست مثل آنچه در ساعتهای هوشمند اتفاق می افتد، با استفاده از فرمانهای صوتی و لمسی، گوشی را کنترل کند. کاربران نابینا قادر خواهند بود به کمک WEWALK از ابزارهایی نظیر قطبنما، سرعتسنج و … استفاده کنند. این ابزار همچنین میتواند از امکان GPS که بر روی همه گوشیهای هوشمند تعبیه شده هم استفاده کند و به این ترتیب نابینایان خواهند توانست بدون نیاز به مراجعه به گوشی، به وسیله WEWALK مسیریابی هم بکنند. امکان درخواست تاکسی آنلاین هم از دیگر قابلیتهای WEWALK است. این ابزار میتواند به حساب اوبر و لیفت کاربر که مشخصاتش در گوشی وارد شده متصل شود و فرمانهای صوتی کاربر را دریافت کرده و برایش از این دو کمپانی که امکان ارسال تاکسی آنلاین را فراهم میکنند، تاکسی سفارش دهد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5069″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Live Transcribe

نرم افزاری که به کمک ناشنوایان می آید.

برای هر فردی که در شنیدن مشکل دارد یا کاملاً ناشنوا است، می‌توان یک راه ارتباطی با دیگران ایجاد کرد. این امر به ویژه در صورتی که یک طرف مکالمه زبان اشاره را نمی‌فهمد، بسیار مفید است. این ویژگی، که به همراه اندروید پای 9  و  Pixel Phones ارائه می‌شود، شامل یک رونویسی زنده است که گفتار را در زمان واقعی به متن تبدیل می‌کند. همچنین دارای یک تقویت کننده صدای قابل تنظیم است که به کسانی که کاملاً ناشنوا نیستند کمک می‌کند تا از تلفن‌های خود به عنوان یک سمعک با فناوری بالا استفاده کنند. این فناوری به ۷۰ زبان ارائه می‌شود و یک کمک شگفت انگیز برای ناشنوایان است.

کافیست نرم افزار را اجرا کنید و صفحه ی نمایشگر را مشاهده کنید .

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5070″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

KinTrans Hands

مترجم زبان اشاره به صدا و متن

KinTrans Hands در واقع می‌تواند زبان اشاره را به صدا یا متن تبدیل کند و برعکس. این دستگاه از دوربین و میکروفون سه بعدی بهره می‌برد و نشان داده شده که در ترجمه‌ حدود ۹۸٪ دقیق است. این امر با استفاده از هوش مصنوعی ویژه که می‌تواند با گذشت زمان یاد بگیرد و پیشرفت کند، ممکن شده است. این می‌تواند بزرگترین کمکی باشد که تا به حال افراد ناشنوا گرفته‌اند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5072″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

گوشی sesame phone

این روزها گوشی‌های همراه نیاز عادی هر فرد و به‌ویژه افراد معلول به حساب می‌آیند؛ اما گوشی‌های عادی نمی‌توانند برای افرادی که محدودیت حرکتی دارند، چندان مؤثر و مفید باشد. بر همین اساس گوشی sesame که نیازی به لمس‌کردن ندارد، برای افراد معلول ساخته شده است. این گوشی به گونه‌ای طراحی شده که با حرکات سر و با کمک دوربین جلوی خود کار می‌کند. بر این اساس فرد معلول بدون اینکه از  انگشت خود استفاده کند، فقط با حرکات سر، کارهای معمول در گوشی همچون تماس‌گرفتن و موسیقی پخش‌کردن را انجام می‌دهد. کنترل صوتی نیز در آن وجود دارد که فرد دیگر هیچ نیازی به استفاده از انگشتانش نداشته باشد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5073″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

گجت Liftware Steady Start for Tremor Hand

این گجت به افراد دارای پارکینسون کمک میکند که در هنگام غذا خوردن لرزش دستانشان کمتر شود . این گجت که در واقع یک قاشق محسوب می شود دارای یک دسته ی تثبیت کننده لرزش و سری قاشق مانند است. دسته ی تثبیت کننده لرزش شامل سنسورهای لرزش گیر است که میتواند تا 70 درصد لرزش دست یک فرد مبتلا به پارکینسون را کاهش دهد.

 

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5074″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

دستکش سخنگوی Ayoub

خانم Hadeel Ayoub یک دستکش سیاه و سفید ساخته است که می تواند آن را بر روی دست خود قرار دهد، سپس او بر روی مچ دستش یک دکمه را فشار می‌دهد و یک بلندگوی کوچک پیام او را در هوا پخش می‌کند. این دستکش البته بسیار سیستم پیچیده ای دارد و گمان نمی رود که به مرحله تولید انبوه برسد اما به عنوان یک شروع خوب می تواند به کسانی که قدرت تکلم ندارند کمک زیادی بکند . آنها می توانند متن خود را بنویسند و با زدن دکمه ای متن را به صدا تبدیل کنند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5075″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

خبرنامه دنیای تراشه

با عضو شدن در خبرنامه چیپست، به ما اجازه می دهید تا در هنگام رویدادهای مهم، به سرعت شما را در جریان بگذاریم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *