[vc_row][vc_column][vc_column_text]
برداری از پتانسیل ها و مزایای آن هستند. انتظار می رود تا سال 2025 اکثر اپراتورهای فعال در حوزه ارتباطات بی سیم در شبکه های 5G خود مشترکین زیادی داشته باشند.
فراگیر شدن فناوری 5G مسلما زندگی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اما می دانید دامنه این تاثیرات چقدر بوده و چه حوزه هایی را در بر خواهد گرفت؟
خودروهای هوشمندتر
یکی از کارشناسان پیش بینی می کند با ظهور 5G، در حوالی سال 2025 دیگر نیازی به مالکیت خودرو نخواهد بود. در آن دوران به دلیل تولید اتومبیل های خودران، اضافه شدن تاکسی ربات ها و بهره وری اقتصادی از تعداد خودروهای موجود کاسته خواهد شد. ناگفته پیداست که این خودروها به سنسورهای بسیار بیشتری مجهز بوده و جابجایی های روزمره با ایمنی، سرعت و آرامش خیال بیشتری همراه خواهد بود.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4390″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
شهرها و خانه های هوشمندتر
ترافیک سنگین یکی از مشکلاتی است که هم مدیران و هم ساکنین کلاشهرها را درگیر خود کرده است. کارشناسان باور دارند سیستم های مدیریت ترافیک مبتنی بر هوش مصنوعی و ارتباطات سریع لحظه ای شیوه جابجایی در شهرها را متحول می کنند.
به لحاظ تئوری چنین سیستم هایی می توانند با تنظیم پیوسته سرعت خودروها در اتوبان ها و مناطق مختلف، مشکل ترافیک را برای همیشه برطرف کنند. در کنار این مساله، شبکه های هوشمند توزیع برق میزان بهره وری انرژی را افزایش داده و سیستم های ارتقا یافته امنیت شهروندان را بیش از پیش تامین خواهند کرد.
تحقق چنین اهدافی نیازمند پهنای باند زیادی است، حال آنکه زیرساخت های مخابراتی کنونی دارای محدودیت هایی بوده و به عنوان یک عامل بازدارنده عمل می کنند.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4391″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
با فراگیر شدن فناوری 5G تغییرات محسوسی در خانه های هوشمند رخ خواهد داد، زیرا مشکل پهنای باند در این بخش هم موانعی را ایجاد کرده است. به گفته مدیر یکی از شرکت های فعال در این حوزه، 5G نقص های مربوط به برقراری ارتباط از طریق بلوتوث، وای فای یا دیگر تکنولوژی ها موجود را کاملا رفع خواهد کرد.
سرعت بالاتر تلفن های همراه
سرعت مناسب نسل چهارم شبکه تلفن همراه (4G)، پایه گذار انقلاب اپلیکیشن ها بود. با وجود سرعت بالاتر این نسل از ارتباطات رادیویی در مقایسه با نسل های پیشین، هنوز هم اپلیکیشن هایی که نیاز به تبادل حجم بالایی از داده دارند، با محدودیت روبرو هستند. پیش بینی می شود با رشد 250 برابری تعداد لوازم دیجیتال نیازمند به ارتباطات بی سیم، 5G امواج جدیدی را به سونامی داده اضافه کند.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4392″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
دن دری (Dan Dery) مدیر ارشد بخش محصولات موتورولا عقیده دارد در سال 2025 شبکه های 5G ارتباطات موبایلی را تقویت کرده و تجربه کاربران تلفن های همراه هوشمند را به اندازه ای چشمگیر بهبود خواهد داد. آقای دری پخش مستقیم و چت ویدیویی با کیفیت 4K، انجام بازی های آنلاین و تجربه واقعیت افزوده بدون هر گونه لگ را از مزایای فناوری 5G بر شمرده است.
دستاوردهای بزرگ در ارتباطات
به گفتی یکی از کارکنان رده بالای تیم مارکتینگ AT&T، فناوری 5G آغازگر “دوره ارتباطات انبوه” خواهد بود. به گفته این فرد که مو کتیبه (Mo Katibeh) نام دارد، در آینده همه چیز به شبکه متصل بوده و دنیایی فیجیتال (ترکیب دو کلمه فیزیکی و دیجیتال) به وجود خواهد آمد
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4393″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
ری والش (Ray Walsh) کارشناس حریم خصوصی معتقد است در سال 2025 فناوری های واقعیت مجازی و افزوده بیش از پیش گسترش پیدا کرده و حضور افراد در جاهای دوردست از طریق این فناوری ها به امری متداول تبدیل خواهد شد. آقای والش گفتگوهای واقع گرایانه تر با مخاطبین از طریق دستگاه های مبتنی بر واقعیت افزوده را جایگزین چت های ویدیویی می داند.
آینده ای مبتنی بر واقعیت افزوده
در حال حاضر سرویس های مبتنی بر واقعیت افزوده بسیار مورد توجه بوده و شرکت های زیادی در این حوزه مشغول تحقیق و توسعه هستند. اما وجود برخی موانع سبب شده این سرویس ها نتوانند از مراحل ابتدایی فراتر بروند.
فناوری 5G با تکیه بر پتانسیل بالای خود در انتقال داده های حجیم، این موانع را کنار زده و کاربران را قادر می سازد از طریق سیستم هایی با قدرت پردازشی بسیار بیشتر تجارب خود را به صورت زنده و آنی مدیریت کنند.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4394″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
به عنوان نمونه در آینده می توان روی هر چیزی دوربین کوچکی نصب کرده و داده های دریافتی از این دوربین ها را به واسطه سرعت بالا و تاخیر کم فناوری 5G به تصاویر با کیفیت سه بعدی تبدیل کرد.
نکته دیگر اینکه پردازش اطلاعات توسط هوش مصنوعی کمک می کند که سیستم های خودران از تجارب دنیای واقعی “یاد بگیرند”. در این صورت به جای انتظار برای ارایه آپدیت های نرم افزاری، سیستم های تصمیم ساز به طور مداوم بهترین روش ها برای کنترل شرایط در دنیای واقعی را خواهند آموخت.
فناوری 5G در خدمت سلامتی
طبق صحبت های استیو کانپا (Steve Canepa) مدیر اجرایی IBM، حوزه سلامت بزرگ ترین برنده در جهان مجهز به فناوری 5G خواهد بود. آقای کانپا باور دارد 5G به جراحان اجازه می دهد از راه دور و به وسیله دستگاه های رباتیک پیشرفته عمل های جراحی خود را انجام دهند. علاوه بر این، آنها خواهند توانست با بیماران خود ارتباطات ویدیویی امن و پایدار داشته باشند.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4395″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
مدیر اجرایی IBM حذف موانع گسترده و بهبود دسترسی به مراقبت های پزشکی با کیفیت بالا در سرتاسر جهان را از مزایای فناوری 5G در حوزه سلامت می داند.
فناوری 5G در نقش یک کاتالیزور
کارشناسان بسیاری بر سر این موضوع توافق دارند که 5G شتاب تغییرات در حوزه های گوناگون تکنولوژی را سرعت خواهد بخشید، زیرا امکان انتقال داده های بزرگ پتانسیل های بالایی را به ارمغان می آورد.
دکتر بابک بهشتی استاد ارشد کالج مهندسی و علوم کامپیوتر انستیتوی تکنولوژی نیویورک در این باره گفته ارتباطات قوی، قابل اعتماد و سریعی که به واسطه فناوری 5G برقرار می شوند، کاربران را قادر می سازد از هر جایی سرگرمی ها، وضعیت خانه یا اتومبیل و همچنین شرایط جسمانی و سلامتی خود یا افرادی را که دوستشان دارند، همواره کنترل و پیگیری کنند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]